Zabrali 2 miesięcznego syna rodzicom, bo...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • plik77
    Drive
    • 2010
    • 71

Przypadkowo trafiłem kiedyś na tego kolesia:
    http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/497160.html który miał wcześniej poczciwą 1.8T

Prędkości jak na mieszany ruch nie ma takie całkiem niskie, autostrada też jak pod ograniczenia przepisowe śr. 100 i więcej. Jest to chyba ktoś na wzór kolegi tomekb1, ale wyniki są co najmniej godne podziwu.
  • kazik4x4
    RS
    • 2008
    • 2728

Wczoraj w Wiadomościach opisywali przypadek - w Gdyni młodemu małżeństwu zabrano syna do rodziny zastępczej bo jak stwierdził wywiad środowiskowy MOPS ojciec za mało zarabia, żeby utrzymać rodzinę.
    Żadna patologia, normalni, porządni, schludni ludzie, tylko że biedni.
    Jak ktoś z MOPS obliczył, miesięcznie, żeby zapewnić należyte zaopatrzenie małej w mleko, pieluchy, zabezpieczyć szczepionki itp... brakuje im ok. 500zł
    I ja się kur...wa pytam, czy w MOPSie, sądzie i innych instytucjach mających za swój główny cel dobro dziecka są ludzie którzy mają chociaż trochę oleju w głowie??
    Abstrahując od oczywistej szkody dla dziecka i rodziców jaką jest rozłąka, to czy czysto matematycznie taniej wychodzi płacić rodzinie zastępczej (nie daj Bóg takiej jak te kurwy z Pucka - proszę admina o niekaranie mnie za używanie niecenzuralizmów w tym przypadku) 2200zł miesięcznie za "chowanie" dziecka, czy taniej i co najważniejsze bez stresu dla małego, 2 miesięcznego, niczemu nie winnego dzieciaka jest po prostu przyznać zapomogę stałą dla tej rodziny w kwocie powiedzmy 700pln??

Odszukałem posłów i senatorów z woj. pomorskiego, którzy mają w swoim okręgu wyborczym Gdynię, i piszę do nich list, a takze do wojewody Pomorskiego, prezydenta/burmistrza Gdyni i innych osób które mogą być w jakiś sposób odpowiedzialne za to zdarzenie.

Władze Gdyni mają miliony, żeby pchać w dupę najbogatszym lub tym, którzy mają na prawdę dużo, a 500 zeta potrzebującej rodzinie żałują.

Komentarz

• dudek_t
      L&K
      • 2008
      • 1421

przepis jest przepis a matołów nie brakuje, dopóki urzędnicy nie zaczną używać mózgów dopóty nic się nie zmieni... ciągle wychodzą z założenia że to ludzie są dla prawa a nie prawo dla ludzi

Komentarz

• kabanos
        RS
        • 2011
        • 4544
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dopóki urzędnik będzie bezkarny za swoje decyzje to tak będzie. Gdyby miał bat nad sobę w postaci kary, to by to wyglądało inaczej, a tak to lipa.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Mr0czny
          Elegance
          • 2009
          • 948
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

urzędnicy jak i politycy powinni finansowo odpowiadać za swoje decyzje

Komentarz

• Jark7
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2008
            • 777

kazik4x4,
            tak prawdę mówiąc to nie mogę znaleźć uzasadnienia takiej decyzji. Ani chodzi o dobro dziecka, ani rodziny, ani też jak wykazałeś o dobro skarbu Państwa (finansowo)
            Pewnie urzędnik podpierał się jakimś akapitem paragrafu wyrwanego z kontekstu przepisu ble, ble...
            Takim urzędasom, albo raczej biurwom powinno się wydawać zakaz pracy w urzędach administracji państwowej czy samorządowej powyżej stopnia konserwatora powierzchni poziomych :evil:
            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
            Jark7
            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• maymer
              Elegance
              • 2010
              • 839

No nie no po prostu urwa no nie! Zabierać dziecko uczciwym ludziom tylko dlatego, że są biedniejsi zamiast im pomóc. U siebie na wiosce mam sąsiadów nie bieda a zwykła melina, ilość dzieci liczona w nastu i ciągle się rodzą, potem chodzą brudne i głodne po ulicy, a jak przyjdzie kasa z MOPS to cały okoliczny element u nich baluje. U takich dzieciorobów powinni interweniować, a nie u uczciwych ludzi

Komentarz

• r2r
                RS
                • 2008
                • 4720
                • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez dudek_t
                dopóki urzędnicy nie zaczną używać mózgów
                Że jak :?:
                Co :?:
                Od kiedy :?:
                1
                Artur

Komentarz

• piotrek_os
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 8160
                  • Octavia II (1Z3)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez kazik4x4
                  Odszukałem posłów i senatorów z woj. pomorskiego, którzy mają w swoim okręgu wyborczym Gdynię, i piszę do nich list, a takze do wojewody Pomorskiego, prezydenta/burmistrza Gdyni i innych osób które mogą być w jakiś sposób odpowiedzialne za to zdarzenie.
                  napisz odrazu do tego głownego co go dzis w mundur jaruzelskiego przyodziali!
                  Donald Tusk jako generał Wojciech Jaruzelski - taka stylizacja widnieje na okładce najnowszego "Uważam Rze". Tygodnik spekuluje w tekście Romualda Szeremietiewa, że przygotowywana przez rząd reforma dowodzenia polskim wojskiem ma być realną możliwością "użycia Sił Zbrojnych do całkowitego przejęcia władzy".

[ Dodano: Pon 28 Sty, 13 12:41 ]
                  do rodziny zastępczej bo jak stwierdził wywiad środowiskowy MOPS ojciec za mało zarabia, żeby utrzymać rodzinę
                  a rodzina zastepcza bedzie otrzymywała kase na to dziecko! Polska to juz q...a mać jakies czary mary! Powinny być rodziny zastepcze ale nie w tym przypadku skoro dziecko mam ojca, matke biologiczną!
                  Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kazik4x4
                    RS
                    • 2008
                    • 2728

Zamieszczone przez piotrek_os
                    napisz odrazu do tego głownego co go dzis w mundur jaruzelskiego przyodziali!
                    Donald Tusk jako generał Wojciech Jaruzelski - taka stylizacja widnieje na okładce najnowszego "Uważam Rze". Tygodnik spekuluje w tekście Romualda Szeremietiewa, że przygotowywana przez rząd reforma dowodzenia polskim wojskiem ma być realną możliwością "użycia Sił Zbrojnych do całkowitego przejęcia władzy".

!
                    Ale on ch..ja może, tylko gadać potrafi.
                    A, przepraszam, coś potrafi: podatki podnosić, wiek emerytalny wydłużać, radary mnożyć...
                    Dziękuję Ci Tusk. Nie to, że jestem Ci za coś wdzięczny. Ja Ci po prostu już dziękuję

Komentarz

• tomikt
                      Rider
                      • 2007
                      • 391

a ja myślę ze to dziennikarze coś przekłamali
                      nie wierzę w tak ewidentną głupotę - a w machloje dziennikarzy wierzę
                      ech...
                      TomikT

Komentarz

• kazik4x4
                        RS
                        • 2008
                        • 2728

Zamieszczone przez tomikt
                        a ja myślę ze to dziennikarze coś przekłamali
                        Ja coś przekłamałem, mea culpa, chodzi o syna a nie o córkę. Reszta tu:
                        tvp polska telewizja publiczna tvp1 tvp2 tv hd kultura info polonia historia sport telewizji polskiej strony Strona główna

Zaraz ta kwa... co zdecydowała o odebraniu będzie się bronić, że Madzia z sosnowca, że chłopczyk z Cieszyna..

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez tomikt
                          to sobie zobacz ten link co podał Kazik
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

Pracuję...